Prajitura poseta Elenei Udrea

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

4 lg faina

2 lg cacao

3 lg ulei

 

Crema :

4 oua

200 g zahar

4 lg lapte

200 g unt

1 fiola esenta de vanilie

 

500 g biscuiti Biskrem cu crema de cacao

200 ml cafea espresso tare neindulcita

 

Glazura :

200 g ciocolata alba

2 lg unt

2 lg lapte

 

50 g ciocolata neagra topita

 

Mod de preparare :

 Blat cacao : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Crema : ouale intregi cu zaharul le batem cu telul, apoi adaugam laptele si punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa ca o budinca mai subtire. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatra camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lg treptat din crema de oua racita, apoi esenta de vanilie. Crema o impartim in 2.

 Asamblare : 1/2 blat cacao-1/2 crema-biscuiti inmuiati in cafea espresso tare rece-1/2 crema-1/2 blat cacao-glazura.

 Glazura : ciocolata alba cu untul si laptele le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, apoi o intindem peste prajitura. Peste glazura trasam linii de ciocolata neagra topita, apoi cu o scobitoare trasam invers liniile.

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

 

O super prajitura absolut delicioasa pentru sarbatori si nu numai !

Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Inspiratie :http://liki.ro/2015/12/28/poseta-elenei-udrea/ 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4,15 out of 5)
Încarc...

2 Responses to Prajitura poseta Elenei Udrea

  1. Paper Cut

    Iummmm… cred ca saptamana viitoare voi incerca si eu sa o fac dar vreau sa o fac cu crema de capsuni.

    • miremirc

      cred ca e ok si cu crema de capsuni 🙂 mult spor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.