Cozonac cu rahat

Aluat :

500 g faina

7 g drojdie uscata

200 ml lapte caldut

100 g zahar

esenta de vanilie

coaja rasa de lamaie

2 lg rom

4 galbenusuri

1/2 lgt rasa sare

100 g unt topit

 

Umplutura :

rahat bucatele

 

Uns deasupra:

1 galbenus

3 lg lapte

 

Mod de preparare :

Aluat : intr-un bol cernem faina apoi adaugam restul ingredienteleor, cu exceptia untului. Framantam bine, apoi adaugam untul treptat. Framantam circa 20 minute. Ungem aluatul cu ulei si acoperim bolul cu un prosop curat. Lasam la dospit 40 minute. Rasturnam aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei (ungem si mainile cu ulei). Impartim aluatul in 2 si il intindem cu mainile . Pe fiecare bucata de aluat asezam bucatele de raha. Rulam strans, apoi impletim cele 2 suluri. Asezam cozonacul in tava (35*10 cm) tapetata cu hartie de copt si il lasam la crescut pentru inca 3- minute. Ungem cu galbenus de ou amestecat cu laptele caldut. Dam cozonacul la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Daca vedem ca surafata cozonacului se prajeste prea tare, dupa 25 minute il acoperim cu o hartie de copt .

Dupa ce am scos cozonacul din cuptor, il acoperim cu mai multe prosoape curate si il lasam cateva ore sa se raceasca sau de seara pana dimineata.

 

Spor la cozonacit !!! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

One Response to Cozonac cu rahat

  1. Pingback: Romanian traditional food to try in Bucharest – 2 – George's Apartment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.