Aluat :
500 g faina
5 galbenusuri
250 ml lapte caldut
90 g zahar
80 g unt moale
1/2 lgt rasa sare
10 g drojdie uscata
Umplutura :
80 g zahar brun
2 lgt scortisoara
90 g unt moale
Mod de preparare :
Aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam restul ingredienteleor (untul ramane la sfarsit ) si framantam circa 20 minute. Ungem aluatul cu un strat subtire de ulei, acoperim cu un prosop curata si lasam aluatul sa dospeasca 40 minute. Eu l-am lasat 1 ora.
Rasturnam aluatul pe masa de lucur, il framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi. Ungem aluatul cu umplutura, apoi taiem fasii (late de circa 7 cm) pe latime, pe care le suprapunem si le taiem din nou, la 8-9 cm (in 4 parti).
Feliile obtinute le asezam in tava (35*10 cm) tapetata cu hartie de copt, unele langa altele . Lasam cozonacul sa dospeasca inca 30-40 minute. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Scoatem cozonacul din cuptor, il acoperim in mai multe prosoape curate si il lasam sa se raceasca, apoi servim.
Spor la cozonacit ! 🙂

Lasă un răspuns