Prajitura pufoasa cu crema de caise

Blat :

5 oua mari

5 lg zahar

5 lg ulei

6 lg faina

1 lgt praf de copt

1 fiola esenta de vanilie

 

Crema de caise :

500 g caise fara samburi

100 g zahar

10 g gelatina granulata

200 ml smantana pentru frisca

1 lg cu varf zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Decor :

fulgi de cocos

 

Mod de preparare :

Blat : mixam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, apoi adaugam esenta de vanilie. Albusurile le mixam spuma, incorporam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile de mai sus, iar la urma faina amestecata cu praful de copt , cernute. Amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

Blatul rece se taie in 3.

   Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece; caisele impreuna cu zaharul le punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana ce zaharul se topeste si caisele se inmoaie. Luam de pe foc si terciuim cu un blender, lasam circa 2 minute sa se racoreasca, apoi incorporam gelatina hidratata mai sus.

Acoperim cu o folie alimentara, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem la frigider pentru circa 2 ore . Eu am lasat de seara pana dimineata. Smantana pentru frisca o mixam spuma cu zaharul pudra cu aroma de vanilie si o adaugam peste caisele reci.

Crema obtinuta o impartim in 3. Ungem fiecare blat cu crema, iar ca decor folosim fulgi de cocos. Dam prajitura la rece pentru circa 1 ora, apoi feliem si putem servi.

 

Spor la prajiturit ! 🙂 Rapida , usoara si extra mega buna .

Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-blat-pufos-si-crema-de-caise/

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.