Crema 1 :
400 ml smantana pentru frisca (35%)
300 g ciocolata cu lapte
Crema 2 :
200 ml smantana pentru frisca (35%)
100 g ciocolata neagra (45-55%)
Blat :
6 oua mici
5 lg zahar
3 lg ulei
5 lg faina
1 lg cu varf cacao
1 boaba de tonka rasa fin
1 lgt praf de copt
Mod de preparare :
Crema 1 : smantana o punem intr-o cratita pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o acoperim si o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore sau pentru cine nu are rabdare, la congelator pentru circa 20-30 minute.
Crema 2 : smantana o punem intr-o cratita pe foc mediu pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra bucatele. Amestecam cu un tel pentru omogenizare. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o acoperim si o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore sau pentru cine nu are rabdare, la congelator pentru circa 20-30 minute.
Blat : galbenusurile le mixam putin cu uleiul si boaba de tonka rasa , treptat, ca si la maioneza. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste. Peste spuma de albusuri adaugam galbenusurile de mai sus cu ulei, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o lingura, apoi compozitia o coace in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 35 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.
Asamblare : 1/3 blat – 1/2 crema 1 – 1/3 blat – 1/2 crema 1 – 1/3 blat – crema 2.
Cine doreste poate insiropa balturile astfel : 4 lg zahar le carameliza, apoi le stingem cu 150 ml apa. Lasam pe foc pana se dizolva zaharul. Folosim siropul racit.
Super ciocolatoasa si delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-doua-feluri-de-ciocolata/

delicios
Pingback: SUPER ČOKOLADNI KOLAČ - idealna365.info
Pingback: SUPER ČOKOLADNI KOLAČ – Recepti za SVE