Aluat fraged :
200 g unt rece
150 g zahar
350 g faina
5 g praf de copt
2 lg cacao
1 ou
Umplutura de branza :
500 g branza de vaci
150 g unt moale
150 g zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
4 oua
1 plic budinca de vanilie (40 g)
Decor :
1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Aluat fraged : framantam toate ingredientele. Din aluatul obtinut lasam deoparte 1/3 invelit in folie alimentara. Restul de aluat il intindem pe fundul formei tapetata cu hartie de copt ( d=25 cm ) si pereti.
Umplutura : mixam toate ingredientele bine de tot, apoi intindem peste aluatul din forma.
Din restul de aluat , formam bilute mici, pe care le asezam peste umplutura, fara a le apasa. Marginea ramasa de aluat, o impingem usor in jos, cu ajutorul degetelor, pana la nivelul umpluturii.
Coacem prajitura, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 1 ora. lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si feliem cu un cutit bine ascutit.
Excelent de buna. Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa : http://www.bucatarmaniac.ro/2016/01/prajitura-ruseasca-cu-branza.html

Lasă un răspuns