Chec englezesc cu nuci

Firimituri :

80 g zahar brun

70 g zahar

70 g unt

1 lgt scortisoara

un praf de sare

150 g nuci tocate grosier

 

Aluat :

150 g unt

150 g zahar

esenta de vanilie

3 oua

120 ml smantana

250 g faina

10 g praf de copt

 

Mod de preparare :

 Firimituri : amestecam toate ingredientele, la urma nucile tocate grosier. Lasam deoparte.

Aluat : untul topit il amestecam cu zaharul, esenta de vanilie, cate 1 ou pe rand, mixand putin cat sa obtinem o compozitie de consistenta unei creme; incorporam si smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt cernute. Am procedat intocmai ca si la Checul englezesc cu mere.

In forma rotunda de tort (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, ungem marginile cu putin unt , intindem jumatate din aluat, apoi jumatate din firimituri, restul de aluat , apoi restul de firimituri. Cu mainile apasam usor peste firimituri, apoi dam checul la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 50 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem si servim langa o cana de ceai, lapte sau cafea.

 

Textura checului este super pufoasa, la fel ca si cea a Checului cu mere. Senzationale ambele checuri.

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://valeriesfood.md/blog/cel-mai-pufos-chec-cu-nuci-i-reteta-video/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.