Firimituri :
80 g zahar brun
70 g zahar
70 g unt
1 lgt scortisoara
un praf de sare
150 g nuci tocate grosier
Aluat :
150 g unt
150 g zahar
esenta de vanilie
3 oua
120 ml smantana
250 g faina
10 g praf de copt
Mod de preparare :
Firimituri : amestecam toate ingredientele, la urma nucile tocate grosier. Lasam deoparte.
Aluat : untul topit il amestecam cu zaharul, esenta de vanilie, cate 1 ou pe rand, mixand putin cat sa obtinem o compozitie de consistenta unei creme; incorporam si smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt cernute. Am procedat intocmai ca si la Checul englezesc cu mere.
In forma rotunda de tort (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, ungem marginile cu putin unt , intindem jumatate din aluat, apoi jumatate din firimituri, restul de aluat , apoi restul de firimituri. Cu mainile apasam usor peste firimituri, apoi dam checul la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 50 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem si servim langa o cana de ceai, lapte sau cafea.
Textura checului este super pufoasa, la fel ca si cea a Checului cu mere. Senzationale ambele checuri.
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa : http://valeriesfood.md/blog/cel-mai-pufos-chec-cu-nuci-i-reteta-video/

Lasă un răspuns