Ingrediente :
200 g unt
150 g zahar
esenta de vanilie
3 oua
120 ml smantana
10 g praf de copt (1 plic)
250 g faina
3 mere
1 lg zahar brun
scortisoara (optional)
1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Intr-un castron amestecam untul topit cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam cate 1 galbenus, mixand bine dupa fiecare.
Dupa cel de-al 3-lea galbenus, mixam pana obtinem o crema , circa 1 minut .
Adaugam smantana, mixand , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet, apoi cernem faina, amestecand bine.
La sfarsit incorporam albusurile batute spuma.
Compozitia o intindem intr-o forma rotunda de tort (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt (peste hartia de copt), atat pe fundul formei, cat si pe pereti.
Curatam merele si asezam felii mai groase peste aluatul din tava. Presaram zaharul brun si cine doreste si scortisoara macinata.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40-50 minute. Facem testul scobitorii. Lasam sa se raceasca, apoi cernem deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.
Un desert foarte rapida si absolut delicios ! Spor la prajiturit !! 🙂

Lasă un răspuns