Aluat :
500 g faina
300 g unt (80%)
250 g zahar pudra
2 galbenusuri
1 lg mac
esenta de vanilie
un praf de sare
Lemon curd :
100 ml zeama de lamaie
150 g zahar
2 oua
75 g unt (80%)
Decor :
1 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Intr-un castron framantam toate ingredientele; bila formata de aluat o turtim putin ,ii dam forma de dreptunghi, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 minute. Intindem aluatul pe masa pe care am presarat putina faina. Decupam cercuri cu d=6 cm, apoi cu un dui decupam cate un cerculte mic la jumatate din cerculetele mari. Asezam fiecare disc decupat , ajutandu-ne de cu untit rotund la varf, in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 10-15 minute.
Lasam biscuitii sa se raceasca, apoi ii lipim 2 cate 2 (un disc plin si unul cu cerculet decupat) cu Lemon curd .
Super biscuiti !! Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea : https://www.restaurantedelux.ro/biscuiti-linzer-cu-mac-si-lemon-curd.html

Lasă un răspuns