Covrigei

dsc_0334

Aluat :

250 g untura

250 g unt

350 g telemea de vaca/oaie

4 oua

12 lg lapte

4 lg otet

1 lg rasa sare

1 kg faina

 

Uns deasupra :

4 galbenusuri (sau 2 oua)

4 lg lapte

seminte de susan, chimen, mac…

 

Mod de preparare :

 Aluat : amestecam untura cu untul si telemeaua rasa mare, adaugam ouale, laptele, otetul, sarea si faina. Framantam un aluat care sa nu se lipeasca de maini. Impartim in 2 aluatul si il invelim in folie alimentara. Dam la rece pentru circa 30 min-1 ora. Intindem aluatul pe masa cu faina, apoi decupam covrigei cu forma speciala.

dsc_0277

dsc_0278

dsc_0279

dsc_0282

dsc_0286

Asezam covrigeii unul langa altul, fara prea mult spatiu intre ei, in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptor , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute.

dsc_0287

dsc_0288

dsc_0361

dsc_0334

 

Este un aluat foarte bun , usor de lucrat cu el.

In concluzie extra super buuni covrigei  🙂

 

Sursa : http://www.laurasava.ro/2010/10/27/covrigei/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.