Turta dulce cu miere glazurata

dsc_0316

Aluat :

100 g miere (daca e cristalizata o topim si o lasam sa se racoreasca)

200 g zahar

2 galbenusuri

1 ou

100 ml lapte

1 lgt rasa scortisoara

un varf cutit cuisoare macinate

1 lgt cu varf amoniac

500 g faina

 

Glazura :

2 albusuri

un praf de sare

200 g zahar pudra

2 lgt zeama de lamaie

2 lg apa fiarta

 

Mod de preparare :

Aluat : intr-un castron punem ingredientele, iar la sfarsit se adaugam faina si amoniacul. Se framanta un aluat mai vartos, care se inveleste in folie alimentara si se lasa la rece de seara pana dimineata.

dsc_0286

dsc_0287

dsc_0289

A doua zi luam din aluat jumatate de lingurita si formam bilute, pe care le asezam in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, la distanta de circa 2 cm intre ele.

dsc_0295

dsc_0296

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute.

 

dsc_0297

Glazura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, adaugam treptat apa fiarta si zeama de lamaie, mixand pana se topeste zaharul. Trecem fiecare bila de turta dulce prin glazura , apoi le asezam pe o foaie de copt, la distanta unele de altele.

dsc_0299

dsc_0303

Eu m-am spalat bine pe maini si le-am glazurat cu degetele 🙂 Merge mult mai repede decat sa fie glazurate cu cutitul sau furculita.

dsc_0306

dsc_0310

Lasam turta dulce glazurata sa se usuce la temperatura camerei circa 5 ore.

dsc_0316

dsc_0322

 

dsc_0358

Super mega buna turta dulce glazurata, plus ca se face si foarte repede 🙂

Sursa : caietul vechi cu retete al mamei .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.