Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

dsc_0229

Blat cu nuci :

12 albusuri

12 lg zahar pudra

12 lg biscuiti macinati

12 lg nuci macinate

2 lg faina

esenta de migdale

un praf de sare

 

Crema mascarpone si lamaie :

6 galbenusuri

100 g zahar pudra

1 lg amidon alimentar

250 ml lapte

125 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

zeama de la 1/2 lamaie sau dupa gust

 

Crema ciocolata :

6 galbenusuri

100 g zahar pudra

1 lg amidon alimentar

250 ml lapte

160 g ciocolata neagra (55%)

200 ml smantana pentru frisca

 

Glazura :

100 g zahar

100 g nuci intregi

 

Mod de preparare :

Blat : impartim cantitatea in 2 si coacem 2 foi astfel : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand circa 10 minute, apoi adaugam esenta de migdale si nucile macinate amestecate cu biscuitii macinati si faina. Amestecam cu o lingura , cu atentie , pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute. Procedam la fel si pentru al doilea blat cu nuci.

dsc_0159

dsc_0160

dsc_0164

Lasam foaia coapta sa se raceasca, apoi o rasturnam invers si dezlipim hartia de copt.

Crema de mascarpone si lamaie :

Galbenusurile le batem cu zaharul pudra putin, adaugam amidonul si apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

dsc_0162

dsc_0163

In crema rece adaugam mascarponele, mixand , apoi zeama de lamaie dupa gust, iar la urma smantana pentru frisca mixata spuma.

dsc_0166

dsc_0167

Crema obtinuta o intindem peste o foaie cu nuci. Acoperim cu a doua foaie cu nuci.

dsc_0168

 Crema de ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul pudra, adaugam apoi amidonul, laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucati. Amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Adaugam smantana pentru frisca batuta spuma si omogenizam.

dsc_0171

Crema de ciocolata o intindem peste al doilea blat de nuci.

dsc_0177

Dam prajitura la frigider, iar a doua zi pregatim nucile caramelizate.

 Glazura : caramelizam zaharul, adaugam nucile, apoi intindem nucile caramelizate pe o foaie de copt pentru a se raci ; le mixam in robot si le presaram peste crema de ciocolata.

dsc_0181

dsc_0182

Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.

Eu am facut foile doar din 10 oua asa cum este reteta originala, dar mi se pare ca este cam multa crema.

dsc_0238

dsc_0229

dsc_0189

 

O super mega buna prajitura.

Mersi Miha pentru reteta  🙂

 

Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-mascarpone-si-lamaie/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.