Chec cu prune uscate, ciocolata si rom

dsc_1164

Blat :

80 g prune uscate

60 ml rom

200 g ciocolata cu lapte

100 g unt

4 oua

150 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

150 g migdale macinate fin

50 g faina

1 lgt praf de copt

un praf de sare

 

Glazura :

200 g ciocolata cu lapte

60 ml smantana pentru frisca

 

Decor :

1-2 lg migdale macinate fin

 

Mod de preparare :

   Blat : prunele uscate le taiem cubulete si le punem in rom de seara pana dimineata sau circa 3 ore, pana absorb tot rom-ul.

dsc_1130

Ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul moale de la temperatura camerei, le topim intr-o cratita cu fund dublu de inox, pe foc mic, amestecand mereu. Lasam deoparte.

dsc_1132

Galbenusurile cu zaharul le mixam timp de 5 minute, apoi adaugam ciocolata de mai sus topita, amestecand bine, apoi migdalele macinate fin amestecate cu faina si praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu praful de sare si cele 2 plicuri de zahar vanilat.

dsc_1134

dsc_1135

dsc_1136

Adaugam apoi prunele inmuiate in rom si amestecam cu miscari circulare de cateva ori. Compozitia o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.

dsc_1137

dsc_1138

Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii.

dsc_1139

        Glazura : topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca, pe foc mic, apoi intindem peste checul rece. Deasupra presaram cele 2 lg cu migdale macinate fin.

dsc_1143

dsc_1164

dsc_1157

dsc_1172

 

Un chec delicios !!! Spor la prajiturit ! 🙂

 

 

Sursa : http://www.laurasava.ro/2011/02/09/chec-cu-ciocolata-prune-uscate-si-rom/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.