Blat :
80 g prune uscate
60 ml rom
200 g ciocolata cu lapte
100 g unt
4 oua
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
150 g migdale macinate fin
50 g faina
1 lgt praf de copt
un praf de sare
Glazura :
200 g ciocolata cu lapte
60 ml smantana pentru frisca
Decor :
1-2 lg migdale macinate fin
Mod de preparare :
Blat : prunele uscate le taiem cubulete si le punem in rom de seara pana dimineata sau circa 3 ore, pana absorb tot rom-ul.
Ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul moale de la temperatura camerei, le topim intr-o cratita cu fund dublu de inox, pe foc mic, amestecand mereu. Lasam deoparte.
Galbenusurile cu zaharul le mixam timp de 5 minute, apoi adaugam ciocolata de mai sus topita, amestecand bine, apoi migdalele macinate fin amestecate cu faina si praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu praful de sare si cele 2 plicuri de zahar vanilat.
Adaugam apoi prunele inmuiate in rom si amestecam cu miscari circulare de cateva ori. Compozitia o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii.
Glazura : topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca, pe foc mic, apoi intindem peste checul rece. Deasupra presaram cele 2 lg cu migdale macinate fin.
Un chec delicios !!! Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://www.laurasava.ro/2011/02/09/chec-cu-ciocolata-prune-uscate-si-rom/

Lasă un răspuns