Blat :
6 oua
6 lg zahar
4 lg ulei
6 lg faina
3 lg cocos
1/2 lgt praf de copt
Crema :
150 g ciocolata alba
200 ml smantana pentru frisca
1 borcan compot piersici (700 g)
250 g mascarpone
2 lg zahar pudra
10 g gelatina granulata
Glazura :
200 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra
150 g crema de branza
Decor :
2 lg cocos
Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile frecate cu uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cocos-ul. Omogenizam cu o lingura. Coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul racit il taiem in 3.
Eu am urmat reteta de blat din 5 oua a Mihaelei (http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-piersici-si-mascarpone/), adica : 5 oua, 5 lg zahar, 3 lg ulei, 5 lg faina, 2 lg cocos si 1/2 lgt praf de copt . Am copt blatul in tava 20*30 cm. Mi s-a parut cam multa crema (eu am folosit 250 g mascarpone in loc de 125 g ) si putin blat.
Crema : hidratam gelatina in 30 ml apa rece; smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara pe foc mediu pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata alba. Lasam cateva secunde, apoi amestecam pentru omogenizare. Acum adaugam gelatina hidratata si amestecam bine,apoi piureul de piersici (piersicile stoarse bine de compot) . Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru minim 2 ore. Mixam putin crema, apoi adaugam mascarponele si zaharul pudra. Crema obtinuta o impartim in 2.
Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat.
Glazura : smantana pentru frisca o mixam pana devine pufoasa, adaugam apoi zaharul pudra si crema de branza. Aceasta glazura o intindem peste prajitura. Presaram cocos deasupra.
Prajitura se poate servi si fara sa mai stea la frigider.
O prajitura cremoasa, pufoasa si absolut delicioasa !! 🙂

Lasă un răspuns