Blat :
5 oua
5 lg zahar
3 lg ulei
5 lg faina
1/2 lgt praf de copt
esenta de lamaie
Crema de ciocolata alba :
300 g ciocolata alba
375 ml smantana pentru frisca
Lemon curd :
100 ml zeama de lamaie
150 g zahar
2 oua
75 g unt
Mod de preparare :
Crema de ciocolata alba :
Punem smantana pentru frisca intr-o cratita, pe foc mediu si o aducem in puctul de fierbere; luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza, apoi lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei; o punem la frigider pentru circa 3 ore, apoi o mixam pana se intareste (circa 3 minute).
Lemon curd : zeama de lamaie impreuna cu zaharul le punem pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste zaharul; separat batem cele 2 oua; peste ele turnam in fir subtire sucul fierbinte de mai sus, apoi fierbem circa 5 minute, pe foc mic. Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana cand este incroporat. Acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, incorporam galbenusurile amestecate cu uleiul (treptat, ca la maioneza), esenta de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Coacem blatul in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25-30 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il feliem in 3.
Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema ciocolata-1/2 lemon curd-1/3 crema-1/2 crema ciocolata-1/2 lemon curd-1/3 blat.
Dam prajitura la frigider pana in momentul servirii, apoi o feliem foarte usor cu un cutit .
Cine doreste poate face blatul din 6 oua si o glazura din 200 ml smantana pentru frisca si 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie.
O super pufoasa prajitura, dar care se termina fooarte repede 🙂
Spor la prajiturit !!
Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-lemon-curd-si-ciocolata-alba/

Lasă un răspuns