Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

dsc_0166

Blat nuci :

5 oua

300 g zahar

10 lg apa rece

100 g nuci macinate

200 g faina

1 plic praf de copt (10 g)

 

Crema lamaie :

500 ml lapte

4 lg faina sau amidon alimentar

250 g unt

150 g zahar pudra

1 lamaie

 

Glazura :

150 g ciocolata

1 lg unt

2 lg lapte

 

200 g piscoturi

150 ml lapte

 

Mod de preparare :

Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi alternand zaharul si cate 1 lg de apa rece, mixand mereu, apoi galbenusurile pe rand; la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copr, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius.

dsc_0078 dsc_0079

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.

Crema lamaie : intr-o cratita punem faina sau amidonul alimentar, apoi adaugam in fir subtire laptele rece, amestecand mereu . Punem cratita pe foc mediu, pana cand crema se ingroasa, mestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zeama stoarsa de la 1 lamaie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

dsc_0080

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin , adaugam zaharul pudra, mixand pana devine spumos. Peste untul dulce incorporam cate 1 lg din crema racita.

dsc_0081

 Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-piscoturi insiropate in lapte-1/2 crema-1/2 blat-glazura.

dsc_0082 dsc_0083 dsc_0087 dsc_0092

   Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand mereu . Glazura o intindem peste prajitura.

dsc_0094

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta sters de apa.

dsc_0101

dsc_0166

dsc_0131

 

Spor la prajiturit !

 

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2009/04/prajitura-cu-piscot-si-crema-de-lamaie.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.