Blat :
300 g ciocolata neagra (55%)
250 g unt (80%)
6 oua mari
150 g zahar
150 g faina
30 g cocos
2 lgt rase praf de copt
Crema :
400 ml lapte de cocos
300 g ciocolata alba
15 g gelatina granulata
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
300 ml smantana pentru frisca
Decor :
22-24 bomboane raffaello
cocos
Mod de preparare :
Blat : punem intr-o cratita ciocolata rupta bucati impreuna cu untul cubulete, pe foc mic, amestecand pentru omogenizare. Lasam sa se racoreasca. Intre timp, mixam ouale intregi cu zaharul, circa 2 minute, adaugam apoi amestecul de ciocolata si unt de mai sus, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cocosul. Omogenizam si turnam in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii.
Crema : hidratam gelatina in 80 ml apa rece timp de 10-15 minute. Laptele de cocos impreuna cu ciocolata alba bucatele le topim pe foc mic; luam de pe foc, lasam sa se racoreasca circa 1-2 minute, apoi adaugam gelatina hidratata, Lasam deoparte. Mascarponele il amestecam cu zaharul pudra, apoi amestecam cu ciocolata alba de mai sus, iar la sfarsit incorporam smantana pentru frisca batuta spuma. Crema o intindem peste blatul de ciocolata. Deasupra asezam jumatati de bomboane raffaello. Presaram deasupra putin cocos.
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi taiem si servim.
O prajitura rapida si delicioasa . Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://www.laurasava.ro/2014/12/31/prajitura-de-ciocolata-cu-crema-de-nuca-de-cocos/

Lasă un răspuns