Prajitura de ciocolata cu crema de cocos

DSC_1001

Blat :

300 g ciocolata neagra (55%)

250 g unt (80%)

6 oua mari

150 g zahar

150 g faina

30 g cocos

2 lgt rase praf de copt

 

Crema :

400 ml lapte de cocos

300 g ciocolata alba

15 g gelatina granulata

250 g mascarpone

100 g zahar pudra

300 ml smantana pentru frisca

 

Decor :

22-24 bomboane raffaello

cocos

 

Mod de preparare :

Blat : punem intr-o cratita ciocolata rupta bucati impreuna cu untul cubulete, pe foc mic, amestecand pentru omogenizare. Lasam sa se racoreasca. Intre timp, mixam ouale intregi cu zaharul, circa 2 minute, adaugam apoi amestecul de ciocolata si unt de mai sus, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cocosul. Omogenizam si turnam in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0987 DSC_0988 DSC_0989 DSC_0990

Crema : hidratam gelatina in 80 ml apa rece timp de 10-15 minute. Laptele de cocos impreuna cu ciocolata alba bucatele le topim pe foc mic; luam de pe foc, lasam sa se racoreasca circa 1-2 minute, apoi adaugam gelatina hidratata, Lasam deoparte. Mascarponele il amestecam cu zaharul pudra, apoi amestecam cu ciocolata alba de mai sus, iar la sfarsit incorporam smantana pentru frisca batuta spuma. Crema o intindem peste blatul de ciocolata. Deasupra asezam jumatati de bomboane raffaello. Presaram deasupra putin cocos.

DSC_0991 DSC_0992 DSC_0993 DSC_0994 DSC_0995 DSC_0997

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi taiem si servim.

DSC_1001

DSC_1007

O prajitura rapida si delicioasa . Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : http://www.laurasava.ro/2014/12/31/prajitura-de-ciocolata-cu-crema-de-nuca-de-cocos/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.