Blat :
6 oua
7 lg faina
6 lg zahar
3 lg ulei
1 plic praf de copt (10 g)
un praf de sare
1 lgt esenta de migdale
Crema :
300 g ciocolata alba
600 ml smantana pentru frisca
1 lgt esenta de midale
Decor :
70 g migdale
70 g zahar
Mod de preparare :
Crema : ciocolata alba rupta bucatele o punem intr-o cratita impreuna cu 300 ml smantana pentru frisca, pe foc mic pana cand compozitia devine omogena. Luam deoparte si lasam sa se raceasca, punem la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata. Restul de 300 ml smantana pentru frisca o mixam spuma ; amestecam cu crema de ciocolata mixata si ea. Adaugam esenta de migdale. Crema o impartim in 3.
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare si lucioasa, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de migdale, iar la urma faina amestecata cu praful de copt cernute.
Coacem compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3 si il ungem cu crema de ciocolata alba.
Decor : caramelizam zaharul, adaugam apoi migdalele crude. Intindem pe o hartie de copt, lasam sa se raceasca, apoi le macinam cu robotul. Presaram peste prajitura .
Prajitura o punem la frigider pana in momentul servirii, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
O prajitura foarte foarte buna ! Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://licutamarin.blogspot.ro/2015/05/prajitura-cu-migdale-si-crema-de.html

Lasă un răspuns