Prajitura Boema

DSC_0603

Blat cacao :

6 oua mici

6 lg zahar

5 lg apa rece

1 varf cutit bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

1 lgt rasa praf de copt

4 lg cu varf faina

1 lg cu varf cacao

 

Crema vanilie :

3 galbenusuri

80 g zahar pudra

1 lg cu varf amidon porumb sau faina

semintele de la 1 pastaie de vanilie (sau 1 plic zahar vanilat bourbon, extract de vanilie…)

250 ml lapte

100 g unt ( 80% )

 

Crema ciocolata :

3 oua

80 g zahar

100 g ciocolata neagra sau cu lapte

100 g unt ( 80% )

 

Glazura :

200 ml frisca lichida (sau 250 ml smantana pentru frisca + 2 lg zahar pudra )

ciocolata rasa sau decoratiuni de ciocolata

sau

150 g ciocolata

2 lg unt

3 lg lapte

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi apa treptat, lingura cu lingura, mixand mai departe, bicarbonatul nestins, apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cernute. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm sau 20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Eu am copt prajitura in tava cu dim 25*35 cm. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.

DSC_0586 DSC_0587 DSC_0598

 Crema vanilie : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra, apoi cu faina, laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam vanilia. Acoperim cu folie alimentara si lasama sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lingura din crema racita.

DSC_0590 DSC_0591 DSC_0592

DSC_0594

 Crema ciocolata : ouale intregi, zaharul si ciocolata rupta bucatele le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand pana se ingroasa putin sau pe baie de aburi. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam peste el cate 1 lingura din crema rece de ciocolata.

DSC_0593 DSC_0596 DSC_0597

   Asamblare : 1/2 blat cacao-crema vanilie-1/2 blat cacao-crema ciocolata-frisca (eu am pus 250 ml dar e suficienta doar 200 ml)-decoratiuni ciocolata.

DSC_0599 DSC_0600 DSC_0601

Lasam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte ( sters de apa).

DSC_0603

DSC_0633

 

Fooarte buna !! Spor la prajiturit !!  🙂

Sursa : http://www.laurasava.ro/2011/09/26/prajitura-boema/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

2 Responses to Prajitura Boema

  1. Adina

    Buna Mirela.Am facut aceasta prajitura-delicioasa (intr-un cuvant)….multumesc pentru inca o reteta rafinata….o seara faina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.