Ingrediente :
4 oua
200 g zahar
100 ml ulei
150 g iaurt simplu
250 g faina
1 plic praf de copt (10g)
1 banana mare
1 lg cacao+4 lg apa calda
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, circa 15 minute; adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, apoi iaurtul; incorporam faina amestecata cu praful de copt (cernute). Omogenizam cu o lingura. Luam deoparte 4 lg compozitie pe care o amestecam cu pasta de cacao si apa calda. In restul de compozitie ramasa adaugam banana terciuita cu o furculita. Turnam jumatate din compozitia cu banana, in forma de chec, tapetata cu hartie de copt, turnam apoi compozitia cu cacao si restul de compozitie cu banana. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40-50 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam checul sa se raceasca, apoi feliem.
Absolut delicios !!
Spor la prajiturit !! 🙂
Draga miremirc, am câteva curiozități și știu că tu mă poți ajuta. Am văzut că toate checurile pe care le faci sunt foarte frumos crescute (de fapt tot ce iese din mâna ta arată foarte bine). Spune-mi te rog le coci cu ventilație sau nu? Unde le așezi în cuptor (la mijloc sau mai jos?) dacă doresc să coc două checuri simultan, cum sa le așez în cuptor? mulțumesc, Daniela
Fara ventilatie. Le asez in cuptor la mijoc, iar daca este sa coci 2 checuri deodata, le asezi unul langa altul pe acelasi nivel. Formele de chec sunt inguste si mici si ai loc suficient. Cu drag 🙂