Rulada cu gem

DSC_0638

Ingrediente :

5 oua

5 lg zahar

5 lg faina

un praf de sare

 

gem de prune, caise, capsuni…

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina cernuta. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

DSC_0593 DSC_0594 DSC_0595

Rasturnam blatul copt fierbinte, peste o hartie de copt pe care am presarat zahar , rulam strans si lasam sa se raceasca.

DSC_0598

Desfacem rulada din hartia pergament, o ungem cu un strat subtire de gem (eu am avut desfacut un gem de prune ), apoi rulam la loc.

DSC_0601

Lasam circa 30 minute , apoi feliem si servim.

DSC_0631

DSC_0638

 

Delicioasa ! 🙂   Spor la prajiturit !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.