Prajitura cu rahat, nuci si gem

DSC_0459

Foi :

500 g faina

200 g unt

100 ml lapte caldut

1 plic drojdie uscata (7g)

3 lgt zahar

1 ou

1 galbenus

 

Umplutura :

500 g rahat

4 albusuri

200 g nuci macinate

200 g zahar

150 g gem de prune

 

Glazura :

3 galbenusuri

75 g zahar pudra

 

Mod de preparare :

   Foi : framantam ingredientele, apoi cantarim si impartim aluatul in 4.

DSC_0412 DSC_0413 DSC_0414

Vom avea 3 umpluturi : gem, nuci (mixam spuma albusurile, apoi adaugam zaharul, mixand , apoi nucile macinate ) si rahatul taiat felii subtiri.

Aluatul il intindem (de dimensiunea tavii : 25*35 cm) cu sucitorul pe masa pe care am presarat faina, rulam pe sucitor si asezam in tava . Ungem cu gem de prune , punem a doua foaie, nucile cu bezeaua, foaie , rahat feliat, apoi ultima foaie.

DSC_0415 DSC_0416 DSC_0417 DSC_0419 DSC_0420

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40-45 minute.

DSC_0421

Glazura : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra, apoi intindem glazura peste prajitura fierbinte.

DSC_0423

Lasam prajitura in tava sa se raceasca, apoi o feliem.

DSC_0425 DSC_0428 DSC_0433

DSC_0459

 

O prajitura care o facem destul de repede, spornica si delicioasa.

Spor la prajiturit !! 🙂

Reteta am preluat-o din revista Practic in bucatarie nr.4/2011-din 17 martie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

2 Responses to Prajitura cu rahat, nuci si gem

  1. cozia

    o prajitura superba!
    departe de mine ideea de a supara insa sa stiti ca la print sau pdf pe prima pagina se acopera ingredientele, cu un dreptunghi, eu mai printez si alte retete de pe alte site uri culinare insa aici la dvs. intotdeauna trebuie sa copiez vreo reteta care mi place in word fiindca , pe print sau pdf, repet, nu se descarca bine. multumesc.

    • miremirc

      Am verificat ce mi-ati spus si am listat reteta de pe 2 calculatoare; listeaza ok… chiar imi pare rau ca nu puteti lista 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.