Malai cu lapte batut

DSC_0874

1 cana = 300 ml

Ingrediente :

1+1/2 cana malai

1/2 cana gris

1/2 cana faina

1 cana zahar

100 ml ulei

4 oua mari

1 cana lapte

600 ml lapte batut (sana sau kefir, iaurt)

1 lgt esenta de vanilie

1 plic praf de copt

un varf lingurita de sare

 

Mod de preparare :

Intr-un castron amestecam malai , faina, gris si praf de copt.

DSC_0720

Separat, in alt castron batem ouale intregi cu zaharul, adaugam apoi uleiul, laptele batut, laptele si esenta de vanilie. Cele doua compozitii le amestecam bine, apoi le turnam in tava (25*35cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0725

Coacem malaiul , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute.

DSC_0856

Lasam malaiul sa se raceasca in tava, apoi il feliem foarte usor. Cine doreste poate sa pudreze cu zahar pudra.

DSC_0874DSC_0888

Foarte foarte bun 🙂  Spor la incercat reteta !

 

Sursa : https://delabogdana.wordpress.com/2011/08/31/malai-prajitura/

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.