Chec delicios in trei culori

 

DSC_0555

Blat alb :

5 galbenusuri

5 lg zahar

2 lg apa

2 lg ulei

5 lg faina

1/2 plic praf de copt (5g)

coaja rasa de la 1/2 lamaie

 

1 lg cacao

2 lg nuci macinate

 

Blat alb :

5 albusuri

5 lg zahar

2 lg apa

2 lg ulei

5 lg faina

1/2 plic praf de copt (5g)

esenta de vanilie

 

Mod de preparare :

Blat galben : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi apa treptat, uleiul treptat, coaja rasa de lamaie si faina amestecata cu praful de copt , cernute. Omogenizam si turnam compozitia in forma de chec (25*11cm) tapetata cu hartie de copt. Peste el presaram pudra de cacao amestecata cu nucile macinate. Acoperim toata suprafata uniform, pentru a nu se amesteca cele 2 compozitii.

DSC_0518

   Blat alb : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi apa treptat, uleiul treptat, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt, cernute. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, pentru a nu se lasa compozitia, apoi o turnam peste compozitia din forma de chec.

DSC_0521

Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 40-50 minute.

DSC_0527

Dupa ce se raceste, il feliem.

DSC_0528

DSC_0555

DSC_05661

 

Absolut delicios si rapid ! Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : https://bucatardinpasiune.wordpress.com/2013/08/30/chec-in-trei-culori/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.