Prajitura Craiasa zapezii

 

DSC_0521

Blat :

5 albusuri

5 lg zahar

3 lg ulei

4 lg faina

1/2 plic praf de copt (5g)

 

Crema :

5 galbenusuri

150 g zahar

3 plicuri zahar vanilat

4 lg amidon (faina)

500 ml lapte

100 g ciocolata neagra

250 g unt

 

200 g biscuiti Petite beurre

200 ml lapte

 

Decor:

200 ml frisca lichida

cocos

 

Insiropat :

4 lg lapte caldut

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, uleiul treptat, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava 23*35 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

DSC_0363 DSC_0486

 Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina si laptele treptat; punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Impartim cantitatea de crema in 2: o parte ramane de vanilie, iar in cealalta jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pentru omogenizare. Fiecare crema o acoperim cu folie alimentara pana sa raceste.

DSC_0367 DSC_0369 DSC_0370

Untul il folosim de la temperatura camerei : 150 g unt il adaugam bucatica cu bucatica in crema de vanilie, iar 100 g de unt in crema de ciocolata.

DSC_0482 DSC_0485 DSC_0483 DSC_0484

 Asamblare : blat insiropat cu 4 lg lapte caldut – crema ciocolata – biscuiti inmuiati in lapte caldut- crema vanilie-frisca-cocos.

DSC_0490

DSC_0492

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o decoram cu frisca batuta spuma si fulgi de cocos.

DSC_0495

 

DSC_0521

DSC_0563

 

Prajitura se poate face si sub forma de tort (d=26 cm), iar in loc de biscuiti folosim piscoturi.

O prajitura absolut delicioasa ! Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea : http://www.haisagatim.ro/2015/11/prajitura-craiasa-zapezii.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 3,83 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.