Ingrediente :
125 g unt (80%)
125 g ciocolata (70% )
125 g zahar pudra
3 oua
20 g faina
Mod de preparare :
Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra, omogenizam bine, apoi ouale intregi, omogenizam bine, iar la urma de tot adaugam faina.
6 forme de aluminiu le ungem cu putin unt, apoi in ele turnam din compozitia de ciocolata. Formele de aluminiu le asezam intr-o tava dreptunghiulara apoi le dam la copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celisus, fix 12 minute.
Rasturnam prajiturelele cat sunt fierbinti pe o farfurioara si decoram cu zahar pudra . Se servesc langa o cupa de inghetata . Lava cake trebuie sa fie tari la exterior si moi la interior.
Absolut delicioase 🙂
Sursa mea : http://miremirc.ro/2014/08/02/le-moelleux-au-chocolat/ , doar ca am facut jumatate de portie, iar zaharul l-am inlocuit cu zahar pudra. Cine doreste poate adauga si esenta de vanilie in compozitie.

Lasă un răspuns