Prajitura Opera

DSC_0066

Blat :

10 albusuri

2 oua

4 galbenusuri

220 g zahar

140 g faina

1 lgt praf de copt

110 g migdale macinate sau faina de migdale

 

Crema bavareza :

240 ml lapte

90 g zahar

3 galbenusuri

esenta de vanilie

1 plic gelatina granulata (10 g)

170 g ciocolata neagra (55%)

360 ml frisca lichida

 

Crema cafea :

25 ml apa

3 lgt ness + 1 lg apa fiarta

140 g zahar

3 galbenusuri

225 g unt (80%)

 

Crema ganache :

140 ml frisca lichida

170 g ciocolata neagra (45%)

 

Sirop :

100 ml apa

100 g zahar

rom

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam galbenusurile cu cele 2 oua si cu 110 g zahar ; separat mixam spuma albusurile, adaugam restul de zahar (110 g) mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile spuma. Omogenizam cu grija; adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate. Compozitia o amestecam cu ajutorul unei linguri, apoi o impartim in 4. Coacem 4 blaturi subtiri (23*35 cm sau 30*30 cm) , in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 8-10 minute.

DSC_1317 DSC_1318 DSC_1319 DSC_1320

Lasam blaturile pe hartia de copt pana se racesc complet.

 Crema bavareza : hidratam gelatina in circa 50 ml apa rece. Mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi laptele treptat si punem craticioara pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Luam deoparte si adaugam ciocolata bucatele, apoi gelatina hidratata. Lasam sa se racoreasca bine compozitia, apoi adaugam frisca batuta spuma. Omogenizam si lasam deoparte.

DSC_1322 DSC_1323 DSC_1324 DSC_1325

   Crema de cafea : ness-ul il dizolvam in 1 lg apa fiarta. Apa cu zaharul le punem la fiert, apoi turnam in fir subtire peste galbenusurile mixate . Mixam pana cand crema se raceste, adaugam treptat untul bucatele de la temperatura camerei. La sfarsit incorporam ness-ul dizolvat. Crema o impartim in 2.

DSC_1326 DSC_1327 DSC_1328

 Crema ganache : craticioara cu frisca lichida o punem pe foc mic pana incepe sa fiarba, apoi o luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele. Omogenizam si impartim crema in 2 :  o parte o mixam iar o parte o folosim drept glazura.

DSC_1332 DSC_1333 DSC_1329

Sirop : apa si zaharul le fierbem pe foc; luam deoparte si adaugam rom dupa gust. Lasam sa se raceasca.

 Asamblare : blat insiropat – 1/2 crema cafea – blat insiropat – crema bavareza – blat insiropat – crema ganache mixata – blat insiropat – 1/2 crema cafea – glazura (crema ganache nemixata).

DSC_1330 DSC_1331 DSC_1334 DSC_1335 DSC_1338

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0056

DSC_0066

DSC_0054 DSC_0008

Super prajitura ! 🙂  Spor la prajiturit !

Sursa : http://www.delicatesa.ro/retete/prajitura-opera-2701

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.