Inghetata falsa de ciocolata

DSC_1051

Blat cacao :

6 oua

10 lg zahar

1 lgt rasa de bicarbonat

10 lg faina

2 lg cacao

2 plicuri zahar vanilat

 

Crema :

200 ml lapte

200 g zahar

2 lg faina

1 ou

100 g nuci macinate

2 lg cacao

50 g ciocolata neagra (75% cacao)

200 g unt

1 fiola esenta de rom

 

Decor :

50 g ciocolata rasa fin

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile de oua, adaugam zaharul mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu bicarbonatul si pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o lingura, cu miscari circulare, apoi turnam compozitia in tava (25*35cm sau chiar 30*40 cm : daca coaceti prajitura in tava mare, atunci peste blat intindeti crema si radeti ciocolata deasupra). Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

DSC_1006 DSC_1007

 Crema : amestecam zaharul cu faina, oul si laptele . Punem pe foc mic pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam nucile macinate (eu le-am prajit, apoi le-am macinat), pudra de cacao si ciocolata neagra tocata grosier. Amestecam, apoi lasam sa se raceasca crema , acoperind cu o folie alimentara. Untul il mixam putin iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. La final adaugam esenta de rom.

DSC_1008 DSC_1009 DSC_1013 DSC_1014

 Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-ciocolata rasa fin

Eu am insiropat blatul cu :  200 ml apa+2 lg zahar fierbem pe foc circa 3-5 minute, adaugam rom, apoi lasam siropul sa se raceasca.

DSC_1020 DSC_1076 DSC_1092

DSC_1051

 

O prajitura simpla, rapida si delicioasa 🙂   Spor la prajiturit !!!

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2012/01/prajitura-inghetata-falsa-de-ciocolata.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.