Prajitura Arlechin

DSC_1044

Foi :

420 g faina

280 g unt (65%)

140 g zahar

1 lg rom

1 plic praf de copt

4 galbenusuri

3 lg smantana

 

1 borcam mare de gem de caise

 

Glazura :

2 galbenusuri

75 g zahar pudra

 

Decor :

decoratiuni colorate

 

 Mod de preparare :

Cernem faina intr-un castron impreuna cu praful de copt, adaugam untul rece ras mare; framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat sfarimicios, apoi adaugam zaharul, rom-ul, galbenusurile si smantana. Dam aluatul la congelator circa 15-20 minute, apoi il scoatem si il framantam putin; daca mai trebuie mai adaugam putina faina cat sa formam un aluat nelipicios. Impartim aluatul in 4 , intindem pe foaia de copt cate o foaie (25*35 cm) pe care apoi o asezam intr-o tava mare si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-15 minute.

DSC_0983 DSC_0984 DSC_0986

DSC_0988

Scoatem din cuptor foile cu tot cu hartia de copt, le lasam sa se raceasca.

Umplem foile cu gem de caise.

DSC_0990

Glazura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana se topeste zaharul (circa 15 minute).

Glazura o intindem peste prajitura, apoi presaram decoratiuni colorate, apoi o lasam cateva ore sa se usuce glazura, dupa care o feliem cu cutitul. Se taie foarte usor.

DSC_0991 DSC_0999

DSC_1039

DSC_1048

DSC_0996

DSC_1044

DSC_1080

O prajitura fina, delicioasa si aspectuoasa  🙂

Sursa mea : tusa Jeni din Sb 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.