Tort eclipsa

DSC_0672

Blat :

220 g faina

300 g zahar

60 g cacao

2 lgt bicarbonat

1 lgt praf de copt

1/2 lgt sare

250 ml lapte batut

125 nl ulei

3 oua mici

1 lgt vanilie

250 ml cafea espresso tare fierbinte

Crema :

250 g zahar

1/2 lgt rasa de sare

35 g amidon alimentar

400 ml smantana pentru frisca

300 ml lapte

200 g ciocolata neagra (75% cacao)

Mod de preparare : 

Crema : intr-o craticioara punem zaharul, sarea, amidonul, laptele si smantana pentru frisca. Amestecam si punem pe foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Adaugam apoi ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand crema incepe sa se ingroase ( devine ca o budinca ). Mutam crema intr-un bol rece, acoperim cu folie alimentara, intepam din loc in loc cu furculita. lasam crema sa se raceasca, apoi o tinem le frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore.

DSC_0609 DSC_0611 DSC_0614

 Blat : intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu cele umede cu exceptia cafelei espresso pe care o incorporam ultima .Impartim compozitia in 2 si coacem 2 blaturi in forma rotunda de tort (d=23 cm), in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Lasam blaturile sa se raceasca, apoi le taiem in 2 .Obtinem 4 blaturi.

DSC_0618 DSC_0619 DSC_0620

 Asamblare : blat-1/3 crema-blat-1/3 crema-blat-imbracam tortul in 1/3 crema , apoi in firimiturile de la cel de-al 4-lea blat.

DSC_0632 DSC_0637 DSC_0656

Dam tortul la frigider pana in momentul servirii .

DSC_0662

DSC_0672

DSC_0704

Delicios ! Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : https://bananachocolate.wordpress.com/2013/05/09/tort-eclipsa-multa-multa-ciocolata-also-in-english/

Reteta video o puteti gasi aici :

https://www.youtube.com/watch?v=TVTj7yNfrhg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

4 Responses to Tort eclipsa

  1. Gela

    Mi se pare prea mult zaharul din blat!

    • miremirc

      nu e prea mult, dar daca doresti il poti micsora…

  2. Veres Oana

    Buna! vreau sa fac acest tort pentru o aniversare si vroiam sa te intreb daca nu se bate crema putin cu mixerul inainte sa o pui pe tort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.