Prajitura fina cu krantz

DSC_0239

Blat :

5 oua

125 g zahar

75 g faina

50 g amidon alimentar

1 vf cutit praf de copt

un praf de sare

4 lg apa fiarta

 

Crema :

40 g amidon alimentar

400 ml lapte

80 g zahar

esenta de vanilie

200 g unt

200 ml frisca lichida

 

Krantz :

80 g nuci (prajite)

80 g zahar

 

dulceata de capsuni (1 borcanel)

 

Mod de preparare :

 Blat : Mixam galbenusurile cu apa fiarta (cate o lingura pe rand ), apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste. Peste ele adaugam albusurile batute spuma cu praful de sare, (cu o lingura incorporam)apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 200 grade Celsius, circa 12 minute.

DSC_0143 DSC_0144 DSC_0146 DSC_0147 DSC_0148 DSC_0151

 

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

Crema : Amidonul il dizolvam in 100 ml alpte rece. Restul de 300 ml lapte plus zaharul il punem intr-o craticioara, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi adaugam amidonul dizolvat . Amestecam cu un tel pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

DSC_0152

Unul il mixam spuma si in el adaugam cate o lingura din crema racita. Incorporam apoi frisca batuta spuma. Crema o impartim in 3.

DSC_0156 DSC_0157

 Krantz : nucile (prajite sau nu) le adaugam peste zaharul caramelizat, apoi le intindem pe o hartie de copt. lasam sa se raceasca, apoi le maruntim cu robotul.

DSC_0155

 Asamblare : am uns cele 3 blaturi cu dulceata de capsuni (eu am folosit blenderul vertical pentru a terciui capsunile), apoi cu crema, iar pe ultimul blat am presarat krantzul.

DSC_0158 DSC_0161

 

Lasam prajitura la rece de seara pana dimineata sau minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

DSC_0219

DSC_0239 DSC_0192

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.delicatesa.ro/retete/prajitura-fina-cu-krantz-1903

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.