Chec tiramisu

 

DSC_0196

Ingrediente :

4 galbenusuri

200 g zahar

500 g mascapone

200 ml smantana pentru frisca

100 g ciocolata neagra (sau cu lapte)

 

400 g piscoturi

 

300 ml cafea espresso tare (indulcita sau nu) si rece

50 ml lichior cafea (sau lichior ciocolata)

 

Mod de preparare :

Pregatim o cafea espresso tare indulcita, pe care o lasam sa se raceasca. Adaugam apoi lichiorul de cafea sau ciocolata. Lasam deoparte.

Mixam spuma galbenusurile cu zaharul , pe baie de aburi , apoi lasam sa se raceasca (eu le-am lasat crude). Adaugam mascarponele de la temperatura camerei, apoi smantana pentru frisca, batuta spuma. La sfarsit adaugam ciocolata rasa.

DSC_0143 DSC_0145 DSC_0146 DSC_0149

O forma de chec (30*11 cm) o trecem sub jet de apa rece, apoi tapetam cu o folie alimentara. Piscoturile trecute prin cafea le asezam pe fundul formei de chec si pe margini, pe orizontala. Turnam jumatate din crema, asezam pe mijloc 3 piscoturi, restul ramas de crema si asezam piscoturi inmuiate in cafea. Acoperim cu folie alimentara si dam checul la frigider de seara pana dimineata.

DSC_0154 DSC_0155

DSC_0157

A doua zi, luam jos folia alimentara si rasturnam checul invers pe un platou .Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta .

DSC_0159

DSC_0226 DSC_0196 DSC_0173

DSC_0221

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea : http://www.laurasava.ro/2012/05/14/chec-tiramisu/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.