Gogosi de post

DSC_0014

Ingrediente :

1 kg faina

500 ml apa calduta

100 ml ulei

50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata)

1 lgt rasa de sare

3 lg zahar

coaja rasa de la 1 lamaie

2 lg rom

 

Prajire :

ulei

 

Decor :

zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Maia : intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lg zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin apa calduta si putina faina (cat sa obtinem o compozitie ca o smantana). Lasam la dospit 15 minute.

Separat, cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam sarea, apa calduta in care am dizolvat cele 2 lg de zahar ramase, maia-ua , rom-ul, coaja rasa de lamaie si framantam . Uleiul se adauga la sfarsit, treptat, framantand mereu pana se incorporeaza tot. Aluatul obtinut il lasam la dospit pentru 1 ora, in castron, acoperit cu un prosopel curat.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam putin, presaram putina faina pe masa apoi il intindem cu sucitorul . Decupam cu un pahar sau cu o forma rotunda de inox .

DSC_0003

Aluatul decupat il asezam pe o fata de masa curata, apoi il acoperim cu fata de masa si lasam sa creasca circa 15-20 minute; le prajim intr-o cratita cu mult ulei pe care o acoperim cu un capac. Dupa un timp, intoarcem gogosile sa se prajeasca si pe cealalta parte. Le scoatem pe un servet de hartie absorbant.

DSC_0004

Dupa ce gogosile s-au racit, le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

DSC_0032

DSC_0014

 

DSC_0082

DSC_0104

Spor la pregatit reteta ! 🙂 Foarte pufoase !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.