Chec la tava

 

DSC_0122

Ingrediente :

8 oua

16 lg zahar

un praf de sare

8 lg ulei

8 lg lapte

12 lg faina

1 plic praf de copt (10 g)

3 lg cacao +6 lg lapte

coaja rasa de la 1 lamaie

esenta de rom

nuci tocate grosier

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand pana se topeste, galbenusurile frecate putin, amestecand de cateva ori cu o lingura. Incorporam laptele si uleiul tot odata, amestecand de cateva ori, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o impartim in 2. In jumatate de punem coaja rasa de lamaie, iar in cealalta pudra de cacao pe care am amestecat-o cu putin lapte si cu esenta de rom (trebuie sa obtinem o pasta). Compozitia alba o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, iar peste ea compozitia cu cacao. facem cateva valuri cu un cutit prin aluat, presaram cateva bucati de nuci tocate mai mare, apoi dam la copt , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0009 DSC_0010 DSC_0011 DSC_0012 DSC_0013 DSC_0014

DSC_0016

DSC_0017

Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem si pudram sau nu cu zahar pudra.

DSC_0110

 

DSC_0122

DSC_0119

 

Absolut un chec rapid, pufos si delicios !

Mult spor ! 🙂

 

Sursa : http://dianacakes.blogspot.ro/2013/10/chec-la-tava.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.