Napolitane cu cocos si ciocolata

Bezea cocos :
6 albusuri
150 g zahar
150 g cocos
1 lg cu varf faina
1 lgt rasa praf de copt
 
2 foi de napolitane mari
 
Crema ciocolata :
6 galbenusuri
100 g zahar pudra
2 lg cacao
2 lg faina
250 ml lapte
100 g ciocolata cu lapte sau neagra
225 g unt  
 
Mod de preparare :
       Bezea cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile , adaugam zaharul pudra mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma, apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. omogenizam cu o lingura si coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, circa 30 minute, la 170 grade C.
 
 
 
 
 
 
 
       Foile de napolitane le decupam dupa dimensiunile bezelei.
 
       Crema ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam faina si pudra de cacao dizolvate in lapte. Punem pe foc mic si batem cu telul pana cand compozitia incepe sa se ingroase . Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele, omogenizand foarte bine, apoi untul taiat cubulete. Amestecam bine pana se topeste untul . Crema o lasam se raceasca .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       Asamblare : foaie de napolitana – 1/2 crema – bezea cocos – 1/2 crema – foaie napolitana. 
Presam putin cu mainile peste ultima foaie pentru a se lipi bine de crema. Dam la frigider de seara pana dimineata.
 
 
 
IMG_2508
 
Absolut delicioasa . Plus ca se face foarte repede 🙂
 
Spor la prajiturit ! 
 
Sursa mea : http://www.laurasava.ro/2014/05/06/napolitane-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.