Bezea cocos :
6 albusuri
150 g zahar
150 g cocos
1 lg cu varf faina
1 lgt rasa praf de copt
2 foi de napolitane mari
Crema ciocolata :
6 galbenusuri
100 g zahar pudra
2 lg cacao
2 lg faina
250 ml lapte
100 g ciocolata cu lapte sau neagra
225 g unt
Mod de preparare :Bezea cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile , adaugam zaharul pudra mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma, apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. omogenizam cu o lingura si coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, circa 30 minute, la 170 grade C.
Foile de napolitane le decupam dupa dimensiunile bezelei.
Crema ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam faina si pudra de cacao dizolvate in lapte. Punem pe foc mic si batem cu telul pana cand compozitia incepe sa se ingroase . Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele, omogenizand foarte bine, apoi untul taiat cubulete. Amestecam bine pana se topeste untul . Crema o lasam se raceasca .
Asamblare : foaie de napolitana – 1/2 crema – bezea cocos – 1/2 crema – foaie napolitana.
Presam putin cu mainile peste ultima foaie pentru a se lipi bine de crema. Dam la frigider de seara pana dimineata.
Absolut delicioasa . Plus ca se face foarte repede 🙂
Spor la prajiturit !
Sursa mea : http://www.laurasava.ro/2014/05/06/napolitane-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/
Lasă un răspuns