Blat :
160 g unt
180 g zahar
375 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
310 ml lapte
3 albusuri
Topping :
100 g zahar
95 g faina
1 lgt rasa scortisoara
120 g nuci tocat grosier
80 g stafide
150 g unt
1 lg zahar
Mod de preparare : Topping : amestecam toate ingredientele si le lasam deoparte.
Blat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, circa 4 minute, adaugam apoi jumatate din faina amestecata cu praful de copt (cernuta) si jumatate din cantitatea de lapte, omogenizam de cateva ori, apoi restul de faina si lapte. La sfarsit incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Amestecam compozitia cu ajutorul unei linguri.
Compozitia o turnam in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt . Peste acest aluat asezam bucati din topping din loc in loc pana acoperim toata suprafata. Peste topping presaram 1 lg de zahar, apoi coacem prajitura circa 35 minute, la 170 de grade Celsius , in cuptorul preincalzit.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea : http://alexandravasile.ro/prajitura-rapida-cu-nuci/
Lasă un răspuns