Aluat :
500 g faina
230 ml apa calduta
25 g drojdie proaspata
25 g untura
75 g unt topit
10 g sare
50 g zahar
1 lg mare oregano (sau rozmarin…)
Umplutura :
75 g parmezan ras
Uns deasupra :
1 ou
Mod de preparare : Aluat : drojdia o sfaramam putin si o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, adaugam putina apa calduta si cateva linguri faina. Lasam la crescut circa 15 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam restul ingredientelor. Framantam circa 20 minute, apoi lasam aluatul la dospit circa 1 ora.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru.
Framantam putin, apoi intindem aluatul cu sucitorul, intr-o foaie dreptunghiulara. Presaram deasupra parmezan ras, presam cu mainile ca sa intre putin in aluat. Rulam strans si taiem felii (20 buc.) pe care le asezam in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
Ungem rulourile cu ou batut, lasam la dospit 15 minute, apoi dam tava la cuptor (preincalzit) la 180 grade Celsius, 20 minute.
Lasam rulourile sa se raceasca .
Pofta buna si spor la pregatit reteta ! 🙂
Sursa mea : http://www.lauraadamache.ro/2008/04/rulouri-cu-parmeazn-si-rozmarin.html#_
Lasă un răspuns