Ingrediente :
400 g foi de placinta
500 g telemea de vaca putin sarata
500 g smantana
5 oua
150 g unt topit
Mod de preparare :
Radem telemeaua de vaca si o amestecam cu 300 ml smantana. Impartim in 5 si lasam deoparte.
Avem in pachet 14 foi de placinta. Vom forma 4 rulouri a cate 3 foi si 1 rulou a cate 2 foi de placinta.
Ungem fiecare foaie de placinta cu unt , iar pe ultima foaie unsa si ea cu unt topit, punem din amestecul de branza cu smanatana. Intindem pe toata suprafata foii, apoi rulam. Strangem putin dinspre exterior spre interior ruloul , apoi il asezam in tava (25*35 cm) unsa cu unt. Procedam la fel pentru fiecare rulou in parte.
Fiecare rulou il intepam cu furculita, iar peste, turnam amestecul de oua cu restul de 200 ml smanatana mixate .
Coacem in cuptorul preincalzit , la 180 grade Celsius, circa 30 minute (pana se rumeneste frumos deasupra).
Lasam sa se raceasca putin si servim .
Spor la pregatit reteta ! Super rapida si super buna ! 🙂
Sursa : http://gabrielacara.blogspot.ro/2009/03/placinta-dobrogeana.html
Asta e placinta copilariei mele. Am preluat si eu poza, dar am mentionat sursa. Multumim pt retete!