Placinta dobrogeana

IMG_0628
Ingrediente :
400 g foi de placinta
500 g telemea de vaca putin sarata
500 g smantana
5 oua
150 g unt topit
 
Mod de preparare : 
       Radem telemeaua de vaca si o amestecam cu 300 ml smantana. Impartim in 5 si lasam deoparte.
 
IMG_0538
       Avem in pachet 14 foi de placinta. Vom forma 4 rulouri a cate 3 foi si 1 rulou a cate 2 foi de placinta. 
Ungem fiecare foaie de placinta cu unt , iar pe ultima foaie unsa si ea cu unt topit, punem din amestecul de branza cu smanatana. Intindem pe toata suprafata foii, apoi rulam. Strangem putin dinspre exterior spre interior ruloul , apoi il asezam in tava (25*35 cm) unsa cu unt. Procedam la fel pentru fiecare rulou in parte.
 
IMG_0544
IMG_0549
      Fiecare rulou il intepam cu furculita, iar peste, turnam amestecul de oua cu restul de 200 ml smanatana mixate .
 
IMG_0552
       Coacem in cuptorul preincalzit , la 180 grade Celsius, circa 30 minute (pana se rumeneste frumos deasupra).
 
IMG_0555
       Lasam sa se raceasca putin si servim .
 
IMG_0614
IMG_0628
IMG_0656
Spor la pregatit reteta ! Super rapida si super buna ! 🙂
 
 
Sursa : http://gabrielacara.blogspot.ro/2009/03/placinta-dobrogeana.html
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

One Response to Placinta dobrogeana

  1. LAURA C.

    Asta e placinta copilariei mele. Am preluat si eu poza, dar am mentionat sursa. Multumim pt retete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.