Aluat :
550 g faina
25 g drojdie proaspata
300 ml lapte caldut
9 lg ulei de masline
1, 5 lg zahar
1 lgt sare
1 ou
Uns deasupra:
125 g unt moale
1 galbenus
2 lg iaurt
susan
Mod de preparare : Aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam peste ea lapte caldut si putina faina, cat sa obtinem consistenta unei smantanai. Lasam sa dospeasca circa 15 minute.
Intr-un castron cernem faina si adaugam restul ingredientelor . Framantam circa 15 minute, acoperim aluatul obtinut cu un prosop si lasam sa creasca timp de 40 minute.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, il cantarim si apoi il impartim in 12 bile egale.
Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie ovala, pe care o taiem pe lungime, fasii late de circa 1 cm, ungem cu untul moale de la temperatura camerei (eu am ras si putina branza maturata cu trufe), apoi rulam oblic. Rasucim astfel incat sa obtinem un melc. Cu jumatate din cantitatea de unt ungem rasucitele pe interior si cu jumatate le ungem pe exterior.
Galbenusul de oul il amestecam cu iaurtul si ungem rasucitele cu el. Presaram susan deasupra si lasam sa mai creasca circa 15 minute in tava, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius circa 25-30 minute.
Lasam sa se raceasca apoi le servim .
Spor la pregatiti reteta ! 🙂
Foarte buune !
Sursa : http://www.pokhas.com/index.php?option=com_content&view=article&id=511:coronite-rasucite&catid=3:patiserie-panificatie&Itemid=8
Lasă un răspuns