Ingrediente :
4 oua
70 g unt
70 ml apa
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 g faina
un praf de sare
200 g caise praspete
Mod de preparare :
Curatam caisele de samburi si le taiem cubulete. Le stropim cu 1 lg zahar .
Intr-un castron mixam galbenusurile cu untul topit, ca la maioneza.
Intr-o cratita punem zaharul impreuna cu apa , pe foc , pana incepe sa fiarba si zaharul este topit.
Intre timp, mixam albusurile cu un praf de sare, apoi peste ele adaugam siropul fierbinte treptat, mixand. Adaugam zaharul vanilat si mixam inca 5 minute pana se mai racoreste bezeaua. Turnam galbenusurile, amestecand cu o lingura, apoi faina cernuta.
Treisfert din compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt , apoi punem caisele si restul de compozitie; dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam checul sa se raceasca apoi il scoatem si il feliem.
Foarte- foarte pufos si fara praf de copt sau bicarbonat. 🙂
Sursa : http://gustolandia.ro/chec-pufos-cu-capsuni/
Lasă un răspuns