Cheesecake cu zmeura si ciocolata

 IMG_9227
 
Crusta :
200 g biscuiti digestivi cacao BelVita
120 g unt 
 
Crema :
15 g gelatina granulata (1.5 plic)
100 ml apa rece
300 g zmeura (proaspata sau congelata)
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 g mascarpone
200 g crema de branza
200 ml frisca lichida
100 g ciocolata neagra (min 55% cacao)
 
Glazura :
100 g ciocolata neagra (minim 55% cacao)
75 ml lapte
50 g unt
 
Decor :
zmeura proaspata
aschii de ciocolata
 
Mod de preparare :
       Crusta : cu robotul de bucatarie maruntim biscuitii. Peste ei adaugam untul topit si amestecam pentru omogenizare. Cu ajutorul unei linguri intindem biscuitii pe fundul unei forme rotunde de tort (d=22cm) .
 
       Crema : hidratam gelatina in apa. Zmeura o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic, amestecand mereu, circa 10 minute. Dam deoparte  (mixam putin cu blenderul vertical in zmeura) si adaugam zaharul vanilat (cine doreste poate trece zmeura printr-o sita pentru a separa sucul si pulpa de zmeura, de seminte), apoi lasam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca complet.
 
IMG_9205
IMG_9207
IMG_9209
 
       Mascarponele il mixam cu crema de branza, zmeura racita, frisca batuta spuma si ciocolata data pe razatoarea mare. Crema obtinuta o intindem peste crusta din forma de tort, apoi dam la frigider.
 
IMG_9210
IMG_9211
IMG_9212
IMG_9213
       Glazura : intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, untul si laptele. Asezam pe foc mic, amestecand pentru omogenizare. Lasam glazura sa se racoreasca (cateva minute) apoi o intindem peste crema. Dam la frigider pana se intareste apoi decoram cu zmeura proaspata si aschii de ciocolata.
taiem felii cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters.
 
IMG_9227
 
IMG_9268
IMG_9272
 
 
Super cheesecake ! :).
 
Sursa mea : http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2013/09/cheesecake-cu-zmeura-si-ciocolata.html
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.