Crusta :
200 g biscuiti digestivi cacao BelVita
120 g unt
Crema :
15 g gelatina granulata (1.5 plic)
100 ml apa rece
300 g zmeura (proaspata sau congelata)
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 g mascarpone
200 g crema de branza
200 ml frisca lichida
100 g ciocolata neagra (min 55% cacao)
Glazura :
100 g ciocolata neagra (minim 55% cacao)
75 ml lapte
50 g unt
Decor :
zmeura proaspata
aschii de ciocolata
Mod de preparare :
Crusta : cu robotul de bucatarie maruntim biscuitii. Peste ei adaugam untul topit si amestecam pentru omogenizare. Cu ajutorul unei linguri intindem biscuitii pe fundul unei forme rotunde de tort (d=22cm) .
Crema : hidratam gelatina in apa. Zmeura o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic, amestecand mereu, circa 10 minute. Dam deoparte (mixam putin cu blenderul vertical in zmeura) si adaugam zaharul vanilat (cine doreste poate trece zmeura printr-o sita pentru a separa sucul si pulpa de zmeura, de seminte), apoi lasam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca complet.
Mascarponele il mixam cu crema de branza, zmeura racita, frisca batuta spuma si ciocolata data pe razatoarea mare. Crema obtinuta o intindem peste crusta din forma de tort, apoi dam la frigider.
Glazura : intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, untul si laptele. Asezam pe foc mic, amestecand pentru omogenizare. Lasam glazura sa se racoreasca (cateva minute) apoi o intindem peste crema. Dam la frigider pana se intareste apoi decoram cu zmeura proaspata si aschii de ciocolata.
taiem felii cu un cutit trecut prin apa fiarta si sters.
Super cheesecake ! :).
Sursa mea : http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2013/09/cheesecake-cu-zmeura-si-ciocolata.html
Lasă un răspuns