Blat :
150 g unt
150 g zahar
4 oua
30 g cacao
200 g faina
250 ml lapte
1 plic praf de copt
Crema :
200 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata cu lapte
2 lgt ness
Sirop :
200 ml cafea esspresso indulcita
50 ml lichior cafea (optional)
Decor :
50 g ciocolata tocata grosier
Mod de preparare :Crema : punem pe foc o craticioara cu smantana pentru frisca, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele si ness-ul. Amestecam pentru omogenizare. Lasam apoi crema sa se raceasca, dupa care o dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana diminetata. Dupa ce o scoatem din frigider o mixam pana obtinem o crema.
Blat : mixam spuma untul de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam treptat ouale, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao , apoi laptele. Compozitia o coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Facem testul scobitorii.
Dupa ce blatul s-a racit, il insiropam cu cafeaua esspresso indulcita si racita.
Asamblare : blat insiropat- crema mixata- ciocolata tocata grosier cu cutitul.
Mult spor ! 🙂
Pingback: Kávés csokoládétorta. Isteni finomság, a legforróbb napokra - Női Élet Magazin