Blat :
200 g unt
200 g zahar
un praf sare
4 oua
125 g amidon alimentar
125 g faina
2 lgt praf de copt
5-6 lg gem de capsuni
300 g martipan (de la Dr.Oetker)
50 g zahar pudra
Crema :
250 g smantana fermentata , acra
sucul de la 1 lamaie medie
100 g zahar
300 ml smantana pentru frisca
1/2 plic gelatina (5g)
80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
700 g capsuni proaspete
Decor :
ciocolata alba rasa
Mod de preparare : Blat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Adaugam ouale pe rand, si la final faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar. Coacem compozitia in forma de copt (23*35 cm) . Lasam blatul sa se raceasca, apoi il ungem cu gem de capsuni.
Martipanul il framantam putin cu zaharul pudra, il asezam pe o hartie de copt si il intindem cu sucitorul de dimensiunea blatului. Cu ajutorul hartiei de copt il asezam peste blatul uns cu gem.
Crema : gelatina o hidratam in 30 ml apa circa 10 min (eu am folosit 10 g gelatina, adica 1 plic hidratata in 60 ml apa rece.), apoi o topim pe foc mic; smantana fermentata impreuna cu zaharul si sucul de lamaie stors le mixam putin. In gelatina topita adaugam 2-3 linguri din smantana dulce, apoi incorporam restul. Omogenizam si dam la frigider pentru 20 minute.
Smantana pentru frisca o mixam spuma, apoi adaugam zaharul pudra. Peste ea incorporam smantana de la frigider.
Capsunile le spalam bine si le taiem in 4 , apoi le adaugam peste crema de mai sus. Le amestecam cu o lingura.
Crema obtinuta o intindem peste martipan. Eu am pus marginea formei in jurul blatului, apoi am intins crema.
Am lasat prajitura de seara pana dimineata la frigider, apoi am scos-o din forma si am ras ciocolata alba.
Super buna ! Delicioasa si usoara ! 🙂
Spor la incercat !
Sursa : http://www.laurasava.ro/2012/05/29/prajitura-cu-capsuni/
Lasă un răspuns