Pavlova cu vanilie si capsuni

Pavlova cu vanilie si capsuni

Pavlova cu vanilie si capsuni

 
 
Bezea :
4 albusuri
un praf de sare
250 g zahar fin
1 lg amidon
1 lg otet
esenta de vanilie
 
Crema de vanilie :
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
4 galbenusuri
3 lg zahar
esenta de vanilie (optional)
200 g unt
 
Decor :
200 ml frisca lichida
400 g capsuni proaspete
1 lg zahar pudra
 
Mod de preparare Pavlova cu vanilie si capsuni :
 
       Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul fin, mixand pana cand se topeste zaharul, adaugam apoi otetul , picatura cu picatura, mixand mereu, esenta de vanilie , apoi amidonul alimentar. Mixam inca 10 minute.
 
IMG_8731
IMG_8733
IMG_8734
 
       Pe o hartie de copt trasam un cerc cu creionul (d-22 cm), apoi intoarcem invers hartia si asezam cu o lingura bezeaua . Dam o forma ca de cuib, apoi coacem in cuptorul preincalzit la 100 grade Celsius, circa 1,5 ore, cu usa cuptorului intredeschisa (cat sa intre coada unei linguri de lemn). Stingem cuptorul si lasam bezeaua sa stea in cuptorul cald pana se raceste, cu usa cuptorului deschisa.
 
IMG_8736
IMG_8743
            Crema de vanilie : pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, dar cu cantitatile trecute in reteta. Luam de pe foc si adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Lasam budinca sa se raceasca. Untul il mixam putin iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita. Crema o intindem peste bezeaua rece.
 
IMG_8738 IMG_8746
 
            Decor : frisca lichida o batem spuma si o intindem cu lingura peste crema de vanilie, iar deasupra asezam capsunile proaspete taiate in 4. Presaram zahar pudra si servim 🙂
 
IMG_8748
Pavlova cu vanilie si capsuni
 
Pavlova cu vanilie si capsuni
 
 
 
 
 
Spor la pregatit reteta ! 🙂 Deliciu !
 
Sursa mea : http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/pavlova-cu-crema-de-vanilie-si-capsuni/42/2/24797/
 
 
Alte retete cu bezea :
 
https://miremirc.ro/prajituri/prajitura-bezea-cu-gem/
 
https://miremirc.ro/prajituri/negresa-cu-bezea-si-gem/
 
https://miremirc.ro/prajituri/prajitura-cu-cirese-si-bezea/
 
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. Adina

    Buna Mirela….vreau sa fac din ingredientele ptr.bezeaua mare-mini bezele….vreau sa stiu,daca ar trebui sa fac ceva modificari (ma refer la temp.cuptorului….etc.) sau respect pasii la fel,fara nici o modificare?Multumesc mult….

    Răspuns
    • miremirc

      respecta pasii si verifici ca bezelele sa ramana albe si sa fie tari deasupra.
      cu drag 🙂

      Răspuns
  2. Adina

    Bine….multumesc mult!!!

    Răspuns
  3. Adina

    Mini-bezelele au iesit perfecte!!!! Multumesc tare,tare mult!!!Spor la prajiturile tale minunate si multumim ca imparti cu noi retetele tale-care sunt deosebite(de la tine ma inspir-a devenit blogul meu favorit)…..o seara faina si toate gandurile bune.

    Răspuns
    • miremirc

      ma bucur tare mult si iti multumesc frumos ! 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1