Aluat :
650 g faina
2 lg rase zahar
2 lgt sare
10 g drojdie uscata
2 oua
300 ml lapte
100 ml ulei
Umplutura :
500 g cas sau telemea
2 oua
marar verde tocat
sare (optional)
Uns deasupra :
1 ou
Mod de preparare :Umplutura : casul sau telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi amestecam cu mararul tocat si ouale. Omogenizam , apoi impartim umplutura obtinuta in 12 parti.
Aluat : cernem faina intr-un castron, apoi adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat elastic. Lasam aluatul la dospit 1 ora, apoi il impartim in 12 bile (sau 24 bile pentru barcute mai mici). Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul si pe ea asezam din umplutura.
Rasucim 2 capete si apasam putin aluatul pentru a nu se desface, astefl incat interiorul sa se vada.
Asezam barcuta formata in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu restul barcutelor. Ungem marginile barcutelor cu ou batut.
Lasam 15 minute barcutele in tava, apoi le dam la cuptor, pana se rumenesc deasupra.
Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop curat si le lasam sa se raceasca.
Pofta buna ! 🙂
Spor la gatit !
Ce bine arata!