Crusta :
200 g biscuiti digestivi Belvita cu lapte
90 g unt
Umplutura :
750 g branza de vaci grasa
300 g zahar
3 lg zeama de lamaie
un praf de sare
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
2 lg amidon alimentar (sau faina)
5 oua
Glazura :
200 ml smantana pentru frisca
3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
100-200 g dulceata de capsuni
1 kg capsuni proaspete
Mod de preparare : Crusta : macinam biscuitii cu ajutorul robotului, apoi ii amestecam cu untul moale de la temperatura camerei. Intindem crusta in tava (d=25 cm)tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unei linguri. Dam tava la frigider pana pregatim umplutura.
Umplutura : intr-un castron mixam branza de vaci (stoarsa bine), sarea, zaharul, zeama de lamaie, esenta de vanilie. Pentru o textura fina putem folosi mixerul vertical, apoi adaugam coaja rasa de lamaie, faina si ouale treptat, mixand bine dupa fiecare. Omogenizam si turnam umplutura peste crusta . Dam la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, circa 30 minute (verificam daca s-a copt), dupa care stingem focul si o lasam aproximativ 1 ora in cuptor. O scoatem afara din cuptor, o lasam sa se raceasca si o punem in frigider pentru minim 3 ore.
Glazura : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam zaharul mixand putin sa se topeasca. Intindem frisca peste umplutura, peste ea punem dulceata de capsuni, apoi capsunile intregi .
Absolut delicios !!
Spor la prajiturit ! 🙂
Lasă un răspuns