Cheesecake cu capsuni (copt)

 img_81161
 
Crusta :
200 g biscuiti digestivi Belvita cu lapte
90 g unt
 
Umplutura :
750 g branza de vaci grasa
300 g zahar
3 lg zeama de lamaie
un praf de sare
esenta de vanilie 
coaja rasa de lamaie
2 lg amidon alimentar (sau faina)
5 oua
 
Glazura :
200 ml smantana pentru frisca
3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
 
100-200 g dulceata de capsuni
 
1 kg capsuni proaspete
 
Mod de preparare :
       Crusta : macinam biscuitii cu ajutorul robotului, apoi ii amestecam cu untul moale de la temperatura camerei. Intindem crusta in tava (d=25 cm)tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unei linguri. Dam tava la frigider pana pregatim umplutura.
 
IMG_8014
 
IMG_8092
 
        Umplutura : intr-un castron mixam branza de vaci (stoarsa bine), sarea, zaharul, zeama de lamaie, esenta de vanilie. Pentru o textura fina putem folosi mixerul vertical, apoi adaugam coaja rasa de lamaie, faina si ouale treptat, mixand bine dupa fiecare. Omogenizam si turnam umplutura peste crusta . Dam la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, circa 30 minute (verificam daca s-a copt), dupa care stingem focul si o lasam aproximativ 1 ora in cuptor. O scoatem afara din cuptor, o lasam sa se raceasca si o punem in frigider pentru minim 3 ore.
 
IMG_8088
 
IMG_8018
 
IMG_8090
 
IMG_8093
 
IMG_8095
 
       Glazura : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam zaharul mixand putin sa se topeasca. Intindem frisca peste umplutura, peste ea punem dulceata de capsuni, apoi capsunile intregi .
 
IMG_8098
 
IMG_8099
 
IMG_8110
 
IMG_8116
 
IMG_8123
 
IMG_8133
 
IMG_8142
 
 
 Absolut delicios !!
 
Spor la prajiturit ! 🙂
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.