Ingrediente :
5 oua
8 lg zahar
600 g branza de vaci grasa
100 g stafide inmuiate in apa calduta
1 fiola esenta rom
2 fiole esenta vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic praf de copt (10 g)
2 lg zeama de lamaie
5 lg faina
Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Stafidele le punem in apa calduta circa 3 ore.
Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Pentru a obtine o textura fina, putem folosi mixerul vertical. Adaugam apoi stafidele scurse de rom, amestecand cu ajutorul unei linguri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.. Faina o cernem peste compozitia de branza si o incorporam , amestecand tot cu lingura. La final adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Omogenizam si intindem compozitia intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.
Coacem pasca in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius circa 15-20 min, apoi scadem temperatura la 160 grade Celsius, circa 35-45 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.
Minunat de buna ! 🙂
Sursa : http://eubucatar.blogspot.ro/2013/03/pasca-fara-aluat.html
Pingback: Pască fără aluat – rețetă simplă și rapidă – Surplus de Sănătate
Pingback: REȚETE DE PAȘTE. Rețetă rapidă de pască fără aluat » Flux24.net