Ingrediente :
200 g unt
250 g zahar
4 oua
150 ml lapte
60 g cocos
1 plic praf de copt
1/2 lgt bicarbonat
2 lg zeama de lamaie
200 g faina
1 lgt esenta de vanilie
150 g smochine hidratate (sau proaspete)
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam spuma untul cu zaharul, adaugam apoi cate un ou pe rand, mixand mereu, laptele treptat, nuca de cocos, faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie, iar la sfarsit esenta de vanilie si smochinele hidratate taiate cubulete (eu am taiat smochinele deshidratate in 2 si le-am pus in apa rece, circa 6 ore, apoi am scurs apa si le-am taiat ) sau smochine proaspete.
Compozitia o intindem intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt .
Coacem checul la foc mic, circa 35-40 minute (pana trece testul scobitorii).
Lasam checul sa se raceasca, apoi il feliem si servi.
Este un chec realizat cu ce am avut prin casa si este absolut delicios de bun ! 🙂
Trebuie sa-l incercati .
Lasă un răspuns