Ingrediente :
100 ml apa
200 g zahar
125 g unt
260 g lapte praf
50 g cacao
1 lgt rom
50 g alune de padure
Mod de preparare :
Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam craticioara pe foc, amestecand din cand in cand, iar din momentul in care incepe sa fiarba lasam pe foc circa 10 minute, pana se leaga siropul. Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se topeste.
Laptele praf il amestecam cu pudra de cacao, iar in el adaugam siropul fierbinte treptat, amestecand energic, adaugam apoi rom-ul si alunele de padure prajite .Omogenizam si intindem ciocolata obtinuta intr-o forma de chec (10*30 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt ori intr-o forma patrata (23*23 cm).
Lasam la rece cateva ore apoi taiem cu un cutit bine ascutit.
Lasă un răspuns