Tort Krantz

 
IMG_6415-1024x682
Blat nuci :
8 oua
160 g zahar
100 g nuci macinate
160 g faina
 
Crema :
4 oua
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
50 ml lapte
300 g unt
1/2 crocant nuci
 
Crocant nuci :
150 g zahar
150 g nuci macinate
 
Sirop :
200 ml apa
2 lg zahar
rom
 
Mod de preparare :
      Blat nuci : intr-un castron mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma, galbenusurile pe rand, iar la final adaugam faina amestecata cu nucile macinate .
 
IMG_6213
IMG_6215
 
       
       Compozitia o intindem intr-o forma rotunda de tort (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor. Dupa ce blatul s-a racit , taiem tortul pe orizontala de 2 ori ; obtinem 3 foi de tort.
 
IMG_6217
 
IMG_6221
 
 
       Crema : mixam spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam laptele si punem pe baie de aburi crema pana se intareste putin. O lasam sa se raceasca.
 
IMG_6219
IMG_6220
IMG_6231
 
 
       Untul la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema de oua racita.
 
IMG_6238
 
IMG_6239
 
 
       Crocant nuci : caramelizam zaharul intr-o craticioara, apoi adaugam nucile intregi si amestecam bine. Nucile caramelizate le intindem pe o foaie de copt si le lasam sa se raceasca, apoi le punem in robot si le mixam .
 
IMG_6223
IMG_6228
IMG_6240
 
      Jumatate din crocant il punem in crema, iar cu restul imbracam tortul.
 
IMG_6241
 
IMG_6243
 
       Sirop : amestecam bine cele 3 ingrediente.
       Asamblare tort :  1/3 blat insiropat-1/3 crema-1/3 blat insiropat-1/3 crema-1/3 blat insiropat-1/3 crema-crocant nuci.
   Inainte de a aseza blatul pe farfurie, punem 4 fasii de hartie de copt sau folie aluminiu.
 
IMG_6244
IMG_6246
IMG_6248
       Pentru a imbraca tortul in crocant, luam tortul in mana stanga si cu mana drepata tapetam cu crocant mai intai marginile tortului, apoi partea superioara. Dupa ce am imbracta tortul in crocant, luam hartia de copt de sub el (la mine folia de aluminiu).
 
IMG_6252
 
       Dam tortul la frigider pentru minim 4 ore (eu l-am lasat de seara pana dimineata), apoi putem taia si servi.
 
IMG_6315
 
IMG_6326
IMG_6415
IMG_6369
 
Excelent tort ! 🙂 
Mersi Gabriela din nou !
 
Sursa :  http://gabrielacuisine.ro/tort-krantz/
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

2 Responses to Tort Krantz

  1. Gabriela Gitoi

    Ti-a iesit super! eu l-am facut dreptunghiular :-), oricum ar fi e foarte bun, si cred ca este o idee buna sa-l insiropezi, data viitoare il insiropez si eu!

  2. mary

    la blat nu folosim si galbenusuri, doar albusuri? la ingrediente se specifica 8 oua, la modul de preparare se mentioneaza doar albusurile, iar in foto parca se vede un galbenus peste bezea. cum e? multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.